Print

Vergoeding ADHD medicijnen, Concerta en Strattera

Posted in Preventie

De geneesmiddelen Concerta en Strattera worden vanuit de basisverzekering vergoed tot het zelfde bedrag als Ritalin. Strattera en Concerta zijn echter veel duurder dus het verschil moet u bijbetalen.

Deze eigen bijdrage kan hoog oplopen zeker als er meer kinderen in een gezin zijn ( of ouders) die deze medicijnen gebruiken. ONVZ vergoedt de kosten van geregistreerde geneesmiddelen, die niet worden vergoed volgens de Basisverzekering of de eigen bijdrage op deze medicijnen. Dit geldt ook voor verbandmiddelen als deze worden gebruikt voor het bedekken of verbinden van huidaandoeningen of wonden.

Medische vragen

Het is belangrijk om op tijd bij ONVZ aan te melden. Wanneer u of uw kinderen reeds dure geneesmiddelen gebruiken wordt u niet meer geaccepteerd voor Optifit of hoger

afsluiten

Vergoeding medicijnen ADHD

Gerelateerde vergoedingen

De meeste verzekeraars vergoeden alleen Ritalin omdat ze een geneesmiddelen preferentiebeleid voeren. Dan is het uitgesloten dat u vergoeding voor Concerta of Strattera krijgt.

Verzekeraars die wel Concerta Strattera vergoeden

3 topverzekeraars vergoeden deze medicijnen wel omdat zij vinden dat u zelf uitmaakt welke medicijnen u wilt slikken.

Vergoeding door De Amersfoortse

Vergoeding merkmedicijnen - zoals Strattera en Concerta - tot € 500,- per jaar per persoon vanuit de aanvulling Optimaal. De aanvulling  Uitgebreid vergoed € 250, per persoon.

Kinderen zijn gratis verzekerd op de (hoogste) aanvullende verzekering van de ouders. Ieder kind heeft dus recht op deze vergoeding en natuurlijk ook de ouders.

Vergoeding door Stad Holland 2012

Stad Holland vergoedt 100% vanuit de  aanvullende verzekering De Luxe premie 2012 € 102,50 ( inclusief tandartsverzekering ). deze aanvullende verzekering is duur maar vergeet niet dat ook de tandarts perfect is verzekerd, en orthodontie ook 100% wordt vergoed. Deze verzekering is een uitkomst voor mensen die hoge zorgkosten hebben en niet willen inleveren op zorg en kwaliteit van leven. 

De basisverzekering 2012 kost € 103,50. Uw totale premie komt in dit geval op € 206,- per maand maar dan heeft u ook een absolute topverzekering inclusief o.a. tandarts, orthodontie, fysiotherapie en brillen.

Vergoeding door ONVZ

 
ONVZ vergoedt tot maximaal € 4540,- per jaar vanuit de aanvullende verzekering Optifit € 32,85. Alleen heeft ONVZ vooraf medische selectie. De kans bestaat dat u wordt afgewezen. Wellicht heeft de medisch adviseur aanvullende vragen dan neemt hij/zij contact met u op.

U kunt deze verzekeraars direct online afsluiten.

Wie van de 3 is de beste verzekeraar?

Dat is ONVZ maar ze zullen u waarschijnlijk niet accepteren als het gebruik van dure ADHD een feit is. Kies voor ONVZ wanneer u kinderen heeft dan heeft u met een (relatief) goedkope premie uitmuntende dekking. Wanneer het gebruik van ADHD medicijnen een feit is, bent u te laat.

Meer informatie website Rijskoverheid

Online diensten

Mijn ONVZ

Uw persoonlijke pagina staat online op MijnONVZ. Zo heeft u via de laptop maar ook op uw smartphone of tablet altijd inzicht in uw gegevens. Op MijnONVZ staan alle verzekeringsgegevens van u en uw gezinsleden overzichtelijk bij elkaar en kunt u eenvoudig uw declaraties invoeren en inzien. U kunt hier ook aangeven of u volledig digitaal of via de post uw zaken met ONVZ wilt regelen.

ONVZ Zorgpas app

Met deze gratis app kunt u via uw smartphone de vergoedingen van uw verzekering bekijken. Via deze app kunt u ook uw declaraties indienen. Dit kan eenvoudig door een foto te maken van de nota, en deze vervolgens in te dienen.